Čučoriedková torta.
Ale toto nie je príbeh o mojom nezmyselnom živote, tento príbeh je o torte menom Čuču. Jej príbeh je celkom jednoduchý. Bola raz jedna majiteľka haly a tá zamestnala jednu závislačku do pečenia. Jedného pekného februárového dňa majiteľka pozvala všetkých svojich zamestnancov na večeru a tak sa zrodila Čuča.... a tak vlastne aj zomrela. Smutný príbeh, ale myslím, že zomrela šťastná. Jediné čo po nej zostalo je recept a pár fotiek.
Pečenie je vec, ktorá ma stále robí šťastnou a chcem aby to prinášalo radosť aj iným. Preto využívam každú možnosť niečo napiecť pre niekoho a spravím mu tým aspoň malú radosť ale zároveň som šťastnejšia aj ja keď vidím, že to čo som napiekla chutí a potešila som blížneho.
PONAUČENIE: Robte to čo vás robí šťastných a šírte radosť ďalej.
Strašne depresívne slová. Soráč. TU si pozrite nejaké vtipné video na rozveselenie. Cmuq.
- 6 vajec
- 150 g kryštálový cukor
- 1 vanilkový cukor
- 220 g hladká múka
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 1 ČL kypriaci prášok
- 6 PL mlieko
- 250 ml smotana na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 250 g tvaroh
- práškový cukor podľa chuti
- 125 g čučoriedky
- čučoriedkový džem
Korpus:Vajíčka si rozdelíme a žĺtky miešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom dokým sa nerozpustí. Pridáme múku, kypriaci prášok spolu s mliekom a vanilkovým extraktom. Všetko poriadne premiešame a nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov. Vylejeme do vysypanej formy a pečieme pri 170 °C.
Krém: Smotanu vyšľaháme do tuha. Pridáme mascarpone, cukor a tvaroh a všetko premiešame. Ak šľaháte mixérom, po pridaní mascarpone nemixujte príliš dlho, pretože mascarpone môže pustiť vodu a celá plnka vám zredne.
Torta: Korpus si prekrojíme na 3 časti. Každý plát potrieme najprv vrstvou džemu a naň natrieme časť krému. Poukladáme čučoriedky a prikryjeme ďalším plátom. Postup opakujeme a nakoniec tortu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa svojho gusta. 💙
Prierez torty som nemala možnosť odfotiť, tak som ju upiekla ešte raz a tu je výsledok. :)
0 komentárov