Používa službu Blogger.

Čokoládové waffle.

by - štvrtok, januára 26, 2017

Ako som mohla žiť bez wafli? Pýtam sa sama seba po včerajšku. Včerajší deň patril práve nim a mám pocit, že až teraz začínam žiť. Dlho som premýšľala nad tým, keby sa ma niekto spýta čo to je, čo mu poviem. Nakoniec som na to prišla, tak do toho, spýtajte sa: čo sú to wafle?
No, takže milé deti, wafle to sú mäkučké vankúšiky štvorcového tvaru a aby toho nebolo málo, celá ich štruktúra je geometricky štvorcová čo im záhadne pridáva na rozkošnosti. Kráteriky štvorcoidného tvaru sú ideálne na naplnenie čokoládou alebo ovocím a dizajn si môže každý vymyslieť vlastný. A chuť? mäkučké, sladučké, mňamučké, milučké, no skrátka FOODPORN. 
Už sa neviem dočkať, ako ich vyskúšam s karamelom, jablkami, džemom, medom a všeličím iným a ochutnám aj rôzne iné cestá a príchute cesta. Samozrejme sa neviem dočkať ako ich vyskúšate vy a budete sa zalizovať za ušami pri pridávaní fotky na Instagram. Alebo sa budete zalizovať len pri jedení. Je to na vás ale naozaj si ich spravte! Vážne, prosíííím. Veď ide ten valentín a ako inak by ste potešili svoju polovičku ak nie raňajkami do postele a ideálne s wafflami? A šak nečakajte na valentín už cez víkend ich spravte aj sebe aj susede aj babke aj každému. Ja som ich spravila len tak z prče s kamarátom a obdarovala som prvou porciou maminu, aby sa cítila výnimočne a podarilo sa. Veď nie nadarmo sa hovorí, že jedlo spája ľudí alebo láska ide cez žalúdok.
PS: jahody ešte nekupujte v obchode, nemá to cenu aj tak to nijak nechutí... čo som čakala akože nechápem... zas budem musieť zájsť na to tajomné miesto zvané mrazák...
  • 3 vajcia
  • 3 PL kryštálový cukor
  • 200 g hladká múka
  • 1/2 dcl olej
  • 250 ml cmar/mlieko/smotana
  • 200 g čokoláda
  • 250 g smotana na šľahanie
  • 1/2 ČL prášok do pečiva
Smotanu dáme variť a keď je horúca, pridáme polámanú čokoládu a necháme rozpustiť. Ak sa celá rozpustí a zapracuje do smotany odstavíme z ohňa a odlejeme trochu na polievanie. Vajíčka si oddelíme. Žĺtky vymiešame s cukrom a pridávame po častiach múčnu zmes (múka, kakao, prášok do pečiva) striedavo s mliekom a olejom. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a jemne zapracujeme do cesta. Waflovač rozohrejeme a rozvnomerne rozotierame cesto. Upečieme a ešte teplé ozdobíme a konzumujeme a konzumujeme a konzumujeme...




No čo poviete? Kto vyhral našu súťaž o najkrajšiu výzdobu? Viem, viem, je mi jasné že on s jeho dokonalými tvarmi.... ale ja toho tam mám viac a vyzerajú chutnejšie, či?

You May Also Like

0 komentárov