Používa službu Blogger.

Rýchly cmarový koláč.

by - nedeľa, marca 19, 2017

Šup, šup, rýchlo, rýchlo! Ako rýchlo som upiekla tento koláč, tak rýchlo ho musím aj pridať na blog, pretože s novým týždňom prichádzajú nové písomky. Nekončiaci kolotoč a to šialená ešte premýšľam nad výškou. Mamma mia, musím si to dobre rozmyslieť pred tým než sa na to dám...
Zadanie dňa bolo: spotrebovať cmar, čo zostal po pečení torty a nestráviť nad tým 4 hodiny!
Ak máte málo času, ale aj tak by ste si niečo dali dobré, máte 2 možnosti:
1. zajdete do špajze a niečo sladké odtiaľ vylovíte
2. rýchlo si upečiete tento koláč a pochutnáte si na až tak nesladkej dobrote
Rozhodnutie je na vás, ja len hovorím, že cmar tomuto koláčiku dodáva vláčnosť a jemnosť. Je chutný a nevtieravý. Keby sa vám zdal príliš obyčajný, musím vás sklamať, pretože naozaj je, ale obyčajný neznamená zlý. Veď v jednoduchosti je krása a cmar obsahuje veľa vápnika, ktorý je pre nás ľudí veľmi dôležitý. Ak aj napriek tejto výhode sa vám zdá naozaj obyčajný, tak pred pečením naň pukladajte marhuľe a upečte alebo polejte čokoládovou polevou a koláčik bude hneď "neobyčajný", ale to by sa potom už nemohol volať rýchly.
PS: No nie je tá šáločka dokonalá?! ❤💜💚💙💛


  • 4 vajcia
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 a 1/2 hrnčeka cmaru
  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 PL kakao
  • 1 ČL škorica
  • za hrsť orechov
  • práškový cukor na posypanie

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej a prilievame aj cmar. Múku, prášok do pečiva, škoricu a kakao spolu premiešame a postupne prisypávame  do cesta. Nakoniec pridáme posekané orechy a všetko dobre premiešame. Vylejeme na vymastený plech a pečieme pri 180 °C. Po vychladnutí posypeme cukrom a podávame, najlepšie s čajom alebo s cmarom, čo nám zostal.






You May Also Like

0 komentárov