Rýchly cmarový koláč.
Šup, šup, rýchlo, rýchlo! Ako rýchlo som upiekla tento koláč, tak rýchlo ho musím aj pridať na blog, pretože s novým týždňom prichádzajú nové písomky. Nekončiaci kolotoč a to šialená ešte premýšľam nad výškou. Mamma mia, musím si to dobre rozmyslieť pred tým než sa na to dám...
Zadanie dňa bolo: spotrebovať cmar, čo zostal po pečení torty a nestráviť nad tým 4 hodiny!
Ak máte málo času, ale aj tak by ste si niečo dali dobré, máte 2 možnosti:
1. zajdete do špajze a niečo sladké odtiaľ vylovíte
2. rýchlo si upečiete tento koláč a pochutnáte si na až tak nesladkej dobrote
Rozhodnutie je na vás, ja len hovorím, že cmar tomuto koláčiku dodáva vláčnosť a jemnosť. Je chutný a nevtieravý. Keby sa vám zdal príliš obyčajný, musím vás sklamať, pretože naozaj je, ale obyčajný neznamená zlý. Veď v jednoduchosti je krása a cmar obsahuje veľa vápnika, ktorý je pre nás ľudí veľmi dôležitý. Ak aj napriek tejto výhode sa vám zdá naozaj obyčajný, tak pred pečením naň pukladajte marhuľe a upečte alebo polejte čokoládovou polevou a koláčik bude hneď "neobyčajný", ale to by sa potom už nemohol volať rýchly.
PS: No nie je tá šáločka dokonalá?! ❤💜💚💙💛
- 4 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 a 1/2 hrnčeka cmaru
- 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 3 PL kakao
- 1 ČL škorica
- za hrsť orechov
- práškový cukor na posypanie
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej a prilievame aj cmar. Múku, prášok do pečiva, škoricu a kakao spolu premiešame a postupne prisypávame do cesta. Nakoniec pridáme posekané orechy a všetko dobre premiešame. Vylejeme na vymastený plech a pečieme pri 180 °C. Po vychladnutí posypeme cukrom a podávame, najlepšie s čajom alebo s cmarom, čo nám zostal.
0 komentárov