Používa službu Blogger.

Ovocný krémeš.

by - pondelok, augusta 29, 2016

Krémeš pozná každý. Výborný, sladký a ťažký. Na letné mesiace to chce niečo ľahšie a svieže. Presne ako tento ovocný krémeš. Obsahuje len piškóty, lístkové cesto, puding a ovocie. Nič ťažké, nič zložité, len výborná letná dobrota. U nás bol zjedený za deň. Len sa po ňom zaprášilo. V lete naň skrátka nedáme dopustiť. 


Rada skúšam nové veci ale keď sa mi nechce nič vymýšľať a doma nemám nič po ruke, overená klasika ma nikdy nesklame. Vďaka ti ovocný krémeš a horsa na recept.

  • 1 balík lístkové cesto
  • 4 Zlaté klasy
  • 500 g piškóty
  • 3 balíky vanilkové cukru
  • 250 g kryštálový cukor
  • ovocie podľa chuti (čerstvé/mrazené/zavárané)
  • 1,5 l mlieko
  • práškový cukor na posypanie 
Uvaríme si puding z mlieka, Zlatého klasu a oboch cukrov. Lístkové cesto predelíme na 2 časti a obe vyvaľkáme. Prvú časť uložíme na plech (použila som veľký plech) a naň vylejeme polku uvareného pudingu. Na puding rozhádžeme ovocie a poukladáme vedľa seba piškóty. Zalejeme druhou polovicou pudingu do ktorého dáme ostatné ovocie a prikryjeme druhou časťou rozvalkaného lístkového cesta. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 180 °C. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.
TIP: Plech na lístkové cesto nemusíte mastiť, cesto sa neprilepí. Niektorí ale plech potierajú čistou vodou, tak skúste radšej to.




You May Also Like

0 komentárov