Nepoznám nikoho kto nemá rád palacinky. Palacinky sú TOP, akoby dnešná mládež povedala. Pri plnení palaciniek sa medze nekladú, ale ja si ich rada vychutnám aj čisté, práve spravené a ešte teplé. Je s nimi síce robota, ale stojí to za to si to odstáť pri tom sporáku a potom nastáva tá kreatívnejšia časť, plnenie.
S myšlienkou spraviť palacinkovú tortu som sa pohrávala už dlhší čas, ale vždy som uprednostnila iný recept pred týmto. Pritom je to úplne jednoduché a v podstate mám všetky suroviny doma, takže by som ju mohla robiť aj každý týždeň. No minule som dostala strašnú chuť na palacinky a povedala som si, keď palacinky tak honosne.Preto som ich naplnila tvarohovo smotanovou plnkou striedavo s jahodovým džem a s kopou lesného ovocia, bohužiaľ len mrazeného. Chutila výborne, len sa ťažšie krájala, ale po hodinke v chladničke bola dokonalá.
Takisto som použila prvý krát otočný podnos z Ikea a poviem vám, zdobí sa na tom príjemne a hlavne táto tortička, kedže má toľko poschodí. Už sa neviem dočkať ďalšej.
- 220 g hladká múka
- 3 vajcia
- 500 ml mlieko
- 2 balíčky vanilkový cukor
- štipka soli
- olej na vypráženie
- 300 g šľahačkovej smotany
- 250 g tvaroh
- práškový cukor podľa chuti
- 100 g mrazené ovocie
- džem podľa chuti
Prvých 5 surovín spolu vymiešame na palacinkové cesto a necháme na 30 minút odležať v chladničke. Potom klasicky spravíme palacinky. Radšej na menšej panvici, nech sú palacinky menšie, ale nech ich je viac, aby bola tortička vyššia. Necháme vychladnúť.
0 komentárov