Pizzové slimáky.
Leto je v plnom prúde a s ním aj spojené rôzne výlety, festivaly, pikniky, kúpaliská, skrátka viac pohybu vonku ako doma. K tomu neodmysliteľne patrí desiata, niečo pod zub, nech neumrieme od hladu. A čo je lepšie ako doma urobené jedlo? Nič! Preto vždy keď niekam idem, napečiem niečo aj pre ostatných nech jeme kvalitné jedlo.
Ja som sa vybrala smer Trenčín-Pohoda s plnou taškou pizzových slimákov. Len sa po nich zaprášilo a dobre tak, lebo v takých teplách sa mohli pokaziť. Tak nech pôjdete hocikam, určite si nezabudnite zabaliť týchto ulitníkov so sebou a ponúknuť aj ostatných. Síce sú najlepšie teplé, priamo z plechu, ale ani vychladnuté nie sú na škodu.
Suroviny:
- 1 kg hladkej múky
- 1/2 l mlieka
- 1 ks kvasnice
- malá lyžička soli
- 1/2 dcl oleja
- margarín
- kečup, pizza korenie, šunka, syr
- ľubovoľne: kukurica, olivy, šampiňóny, ...
Z mlieka, kvasníc a štipky cukru si spravíme klasický kvások. Ostatné suroviny dáme do misky spolu s vykysnutým kváskom a vymiešame tuhé cesto. Necháme vykysnúť. Rozvaľkáme a nastrúhame 1/2 aj celý margarín a preložíme ako lístkové cesto. Rozdelíme na 4 časti. Každú časť zvlášť rozvaľkáme na tenko a potrieme kečupom. Posypeme pizza korením, naukladáme šunku a postrúhaný syr. Môžte pridať podľa chuti kukuricu, olivy, šampiňóny ale počítajte s tým, že vám to môže vypadávať. Takto naplnený plát zvinieme do rolky a nakrájame približne jeden centimeter hrubé slimáky. Uložíme na plech a potrieme vajíčkom. Pečieme v trúbe na 180 stupňoch približne 15 až 20 minút. Necháme vychladnúť aj keď teplé sú naj naj.
Pomocník môj chlpatý. |
0 komentárov