Používa službu Blogger.

Zmrzlinová torta v cookie ceste.

by - piatok, júla 21, 2017

To je hic. Posledné dni nám teploty prekračujú 30tku a my sa varíme vo vlastnej šťave. Príjemné počasie na pobyt pri vode, ale pre pracujúcich ľudí je to peklo na zemi... teda pre tých, ktorí nemajú v práci klímu. Pre tých, ktorí nemajú takéto vymoženosti odporúčam zmrzlinu! Zmrzlina je život! Výmysel nad všetky výmysle. Hotové nebíčko v papuľke, skrátka ZMRZLINA! No a keď si ju ešte môžete urobiť doma koľko len chcete a jesť ju od rána do večera, žiadna klíma neni potreba. A aby toho nebolo málo, čo keby ste si spravili túto zmrzlinovú tortu?!
Ja ako labužník zmrzlinový ju odporúčam všetkými de-sia-ti-mi. Dokonca je ocenená aj mojim otcom ako skutočná pochúťka, ktorá by sa predávala aj v cukrárňach a to už je čo povedať. Skoro mi sánka spadla. keď to povedal, ale potom som ju hneď schovala, pretože sa nemám v lete na čom sánkovať. 
No a viete, že minulú nedeľu bol medzinárodný deň ZMRZLINY?! Som si to vyhľadala a tento deň spadá na 3. júlovú nedeľu ale prečo, to neviem... musím si to ísť vyhladať.
Už sme skoro v polke leta! Neuveriteľné ako to letí, veď za chvíľu pôjdem pápá. Leto je krásne, keď nie je také teplo ako tieto dni. Chuť domácej záhradky je neporovnateľná s tým, čo si kupujeme v obchodoch. Všetká tá úžasná úroda, ktorou nás Zem obdarúva každým rokom aj napriek tomu, čo jej robíme, je nádherná. Užívajte krásne letné dni a určite si spravte túto zmrzka tortu!
PS: máte nejakú pesničku, ktorá sa Vám spája s letom? Pre mňa to tento rok vyhrala táto↑.

  • 150 g trstinový cukor
  • 150 g maslo
  • štipka soli
  • 2 ČL vanilkový extrakt
  • 6 PL mlieko
  • 290-300 g hladká múka
  • 90 g chocolate chips/ nasekaná čokoláda
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka
  • ovocie, šľahačka na ozdobu
Cukor vymiešame s maslom. Pridáme soľ, extrakt a mlieko a všetko poriadne vymiešame. Pridáme múku a kúsky čokolády a vypracujeme nelepivé cesto. Kúsok cesta si odložíme na ozdobu a ostatok roztlačíme do tortovej formy s priemerom 26 cm. 
Smotanu vyšľaháme do polotuha a pridáme kondenzované mlieko, spolu vyšľaháme a 2/3 vylejeme do formy. Ostatok zmiešame s 1 PL kakao, premiešame a vylejeme cikcakovo na bielu časť. Špáratkom potom "premiešame" a dáme do mrazničky a 5-6 hodín. Ak sa vám nechce zarábať táto skvelá domáca zmrzka, môžete tam natlačiť aj kupovanú a máte to rýchlejšie hotové.
Pred podávaním vytvarujeme zo zvyšného cesta guličky, ozdobíme ovocím a šľahačkou. Ovocie by som dávala len keď sa torta zje hneď, ak ju chcete dať opäť do mrazničky ozdobte len guličkami z cesta a následne pred podávaním prizdobte.







You May Also Like

0 komentárov