Používa službu Blogger.

Gaštanový cheesecake.

by - utorok, októbra 18, 2016

Prichádzam už so spomínaním cheesecakom. Je veľmi chutný, sýty a dosť hutný. Chutí výborne, ale povedzme si na rovinu. Čo gaštanové nechutí dobre? Preto som si ho aj vybrala na oslavu narodenín, vtedy som ešte nevedela, že dostanem ešte jednu tortu a koláče budeme dojedať ešte týždeň. Tak dobre... pol týždňa, ale bolo toho naozaj veľa.
Recept mám od super cukrárky Katky z Bakingmomemts a neviem si ho vynachváliť. Pozmenila som ho úplne minimálne, pretože tam nebolo čo meniť. Úplna mňamota! 

  • 300 g čokoládové sušienky
  • 150 g maslo
  • 500 g jemný tvaroh
  • 200 g smotanový syr
  • 2 kyslé smotany (300 g)
  • 1 gaštanové pyré
  • 4 vajcia
  • 100 g práškový cukor
  • 100 g čokoláda
  • 1 PL kakao (alebo podľa potreby)
Sušienky si rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Spracujeme na sypké cestoa vystelieme ním tortovú formu o priemere cca 25 cm. Cesto popritláčame aj na boky formy.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a dáme bokom vychladnúť. Všetky ostatné suroviny (okrem kaaka) vypracujeme hladkú plnku. Tú rozdelíme na 2 časti. Do jednej zamiešame kakao a roztopenú čokoládu. Striedavo plnky nalievame do formy. Pečieme na 150 °C.
  • 1 gaštanové pyré 
  • 1 kyslá smotana (180 g)
  • 50 ml šľahačková smotana
  • 50 g čokoláda
Pyré s kyslou smotanou zmiešame a natrieme na vychladnutý cheesecake. Šľahačkovú smotanu zohrejeme a vylejeme na nalámanú čokoládu. Premiešame a dostaneme lesklú polevu. Mierne vychladnutú ju nalejeme na krém. Necháme stuhnúť v chladničke.





You May Also Like

0 komentárov