Používa službu Blogger.

Rýchly čokoládový fudge.

by - utorok, decembra 03, 2019

Vitaj december! 
Posledný mesiac pred nami. Pre niektorých najkrajší mesiac v roku. Blížiace sa Vianoce decembru dodáva magickosť a husiu kožu. Mne husiu kožu robí mráz za oknami, ale konečne to vyzerá ako zima. Moje srdce prahne po snehu, ale toho sa tu nedočkám. Predsa len, v kútiku duše dúfam, že tento rok nohy zaborím do snehu až po kolená. Moje detské ja to veľmi potrebuje.
Za 3 dni je tu Mikuláš a okrem básničky by ste mali mať pripravené aj nejaké občerstvenie a odmenu pre dobré deti. Ak sa vám nechce zapínať rúru a stráviť v kuchyni veľa času, mám pre vás návrh. Čo keby ste spravili tento rýchly čoko fudge? Sladký je až moc a výroba nezaberie viac ako 15 minút, ak nepočítam chladenie. Dalo by sa povedať, že tento recept je tak trochu falošný fudge, pretože inak sa robí zložitejšie (napr ruský fudge) a na to my predsa čas nemáme. Ten si spravíme nabudúce. V prekladači mi "fudge" preložilo ako "fondán" s čím nesúhlasím. Fondán je niečo iné ako fudge! Tak to volajme proste fudž.

Na blogu nájdete aj iné vianočné či predvianočné recepty, stačí kliknúť pod týmto príspevkom na TAGS: vianoce. Pokojný advent!!



Recept na 22x22 cm formu:
  • 2 konzervy kondenzované mlieko
  • 700 g čokoláda
  • 1 ČL soľ
  • príchute: káva, škorica, perníkové korenie, pomarančový olej, orechy, kandizované ovocie, atď
Postup je veľmi jednoduchý. Všetko spolu hodíme do hrnca aj s príchuťou, ktorú sme si vybrali a za pstáleho miešania roztopíme a vyrobíme hustú hmotu, ktorú rovnomerne rozlejeme do pekáča vystlaným papierom na pečenie. Určite tam ten papier dajte, inak fudge nevyberiete z formy. Necháme vychladnúť a krájame na kocky. Sladkú chuť!






You May Also Like

0 komentárov