Používa službu Blogger.

Taštičky z lístkového cesta.

by - štvrtok, marca 15, 2018

Tento týždeň je to veru celé nejaké na prd. Nedarí sa mi a neviem sa zbaviť takého zvláštneho vnútorného pocitu. Také tie dni, kedy premýšľate nad všetkým z tej negatívnej stránky. Neviem odkiaľ to prišlo, ani čo to spôsobuje. Môžem len polemizovať. Možno mi chýba domov, možno sa cítim sama, možno je to z práce, možno to je len obdobie lebo som bola príliš dlho šťastná, čím je to? Možno všetko naraz. Ešteže za necelé 2 týždne letím na pár dní domov. Neviem sa dočkať!!! Opäť doma, opäť s mojimi. ❤
Okrem tohto pochmúrneho pocitu, ktorý sa ako pozerám odrazil na farbách ktoré som zvolila na fotkách, sa vo mne objavil aj ďalší pocit. Dostala som strašnú chuť na nutellu s banánom... ale nie len samotné, ale v nejakom koláči. Vypekať sa mi nechcelo tak som sa musela nejak vynájsť. Kúpila som teda lístkové cesto a spravila tieto taštičky. Tak jednoduché, že mi je až blbé to sem pridávať. Napriek tomu o tom píšem príspevok, aj keď to žiadne baking skills nevyžaduje. Keď sa nad tým spoločne zamyslíme, je to úžasná mlska. Ja som si upiekla len 3 a ostatné som dala do chladničky s tým, že keď budem mať chuť, tak si upečiem čerstvé... o tom, že som už stihla vyliať to vajíčko na potieranie do chladničky nebudem rozvádzať. V chlade vydržia 1-2 týždne a v rozohriatej rúre sú upečené za max 10 minút. Môžme to teda nazvať aj emergency taštičky. Predpokladám ale, že dlho v tej chladničke nevydržia... No a keď si spravíte na každý deň s inou príchuťou o stereotyp sa nemusíte obávať. Skrátka rýchla a chutná mňamka. Nič zložité ani prevratné, ale sú dni kedy sa vám nechce toľko ako obvykle a vtedy je tento "recept" ideál. 
Aj keď je tento týždeň neproduktívny a čakám kedy skončí, pomaličky premýšľam nad veľkonočným pečením. Teším sa, že zas budem doma s mojim príslušenstvom a spoločne niečo napečieme. Z nostalgickej chvíle som si včera prezerala staré príspevky na blogu a zatúžila som opäť upiecť makový cheesecake a možno nejaké ďalšie rozkošné cupcakes, ako minule tie zajačikové. Sviatky jari prichádzajú, tak Lucia odhoď smútok a teš sa spolu s ostatnými!


6 kusov:

  • 1 plát lístkového cesta
  • 1 banán
  • nutella
  • vajce
Postup je smiešne jednoduchý. Kupované lístkové cesto, najlepšie predvaľkané, prekrojíme na 6 štvorcov. Do každého dáme lyžicu nutelly a pár koliesok pokrájaného banánu. Zalomíme (aby nám vznikol trojuholník alebo obdĺžnik, mne sa viac páči do trojuholníka) a vidličkou pozatláčame kraje. Potrieme vyšľahaným vajíčkom a pečieme na cca 200 °C do hneda. Posypeme cukrom a zbaštíme. Dobré sú teplé so zmrzlinou, ale ani keď vychladnú nie sú na zahodenie.
Za málo peňazí veľa muziky. Plnka sa dá vymyslieť hocijaká. Nutella + jahody alebo s marshmallow. Dá sa aj iné ovocie, džemy,čokoláda, hocičo čo doma nájdete alebo na čo máte chuť. Dobrú chuť.








You May Also Like

2 komentárov

  1. Wau! Super príspevok a konečne niečo čo by som mal zvládnuť aj ja!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! <3 S výsledkom sa so mnou určite podeľte. :)

      Odstrániť